Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g479g149kcal5.9g34.9g1g14.9g
Sipuli (kuorittu)104g28kcal1.3g5g0.2g1.8g
Peruna, keskikokoinen 60g120g72kcal1.8g15.6g0.1g1.1g
Oliiviöljy 22g191kcal0g0g21.6g0g
Ruokakerma 5%, Valio120g78kcal1.8g5g6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.8g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Valkopippuri 0.5g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1704g1047kcal22.4g123g57.8g36g
Valittu annoskoko852g524kcal11.2g61.5g28.9g18g
Annoskoko puolitettuna426g262kcal5.6g30.8g14.5g9g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297