Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl400g1359kcal8g12g139.9g0g
Sokeri 43g172kcal0g42.4g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja200g320kcal14.6g32g14g0g
Lakka200g84kcal2.8g15.6g1g7.4g
Liivate 10g35kcal8.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1704g3941kcal68g204g309.8g14.8g
Valittu annoskoko852g1970kcal34g102g154.9g7.4g
Annoskoko puolitettuna426g985kcal17g51g77.5g3.7g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843