Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.9g18kcal2.2g2g0.3g0g
Maito, Kevyt67g31kcal2.1g3.2g1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl18g61kcal2.5g10g1.2g2g
Vehnäjauho puolikarkea 145g497kcal14.8g101.3g1.7g5.1g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.7g0g0g
Nautajauheliha 15%178g365kcal32.1g0g26.7g0g
Sipuli (kuorittu)156g42kcal2g7.5g0.3g2.7g
Riisi puuroutuva 57g195kcal3.4g42.9g0.4g1.3g
Kananmuna kuoreton 98g140kcal12.3g0.3g10g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml56g84kcal1.1g1.4g8.4g0g
Paprikajauhe 0.9g2.9kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Valkopippuri 0.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1704g2962kcal145.4g360g100.2g23.4g
Valittu annoskoko852g1481kcal72.7g180g50.1g11.7g
Annoskoko puolitettuna426g741kcal36.4g90g25.1g5.9g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420