Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)30g6kcal0g2g0g0g
Valkopippuri 2g5.7kcal0.2g0.8g0g0.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g160g102kcal5.6g0.3g40g0g
Voi 500g3627kcal6g2g406.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1704g7508kcal24g12.2g893g1.2g
Valittu annoskoko852g3754kcal12g6.1g446.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna426g1877kcal6g3.1g223.3g0.3g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164