Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)75g286kcal0.4g4.9g30.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g15g10kcal0.5g0g3.8g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 135g455kcal0g99.6g0g0g
Raparperi 226g76kcal1.6g12.4g0.2g3.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g50kcal0g12.3g0g0.2g
Valkuainen (100g)226g95kcal22.1g3.4g0.2g0g
Sokeri 160g649kcal0g159.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1704g3241kcal49.2g584.6g68.6g6.8g
Valittu annoskoko852g1621kcal24.6g292.3g34.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna426g810kcal12.3g146.2g17.2g1.7g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311