Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi557g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g49g176kcal22.1g19.6g2.9g0g
Maito, Kevyt668g307kcal21.4g32.1g10g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl178g606kcal24.9g99.8g11.9g19.6g
Vehnäjauho puolikarkea 1448g4968kcal147.5g1013.5g17.4g50.7g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 107g434kcal0g106.8g0g0g
Nautajauheliha 15%1782g3653kcal320.8g0g267.3g0g
Sipuli (kuorittu)1559g421kcal20.3g74.8g3.1g26.5g
Riisi puuroutuva 568g1945kcal34.4g429.4g4g13.1g
Kananmuna kuoreton 980g1398kcal122.5g2.9g100.5g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml557g835kcal11.1g13.9g83.5g0g
Paprikajauhe 8.9g29kcal1.3g1.6g1.2g3.3g
Valkopippuri 4.5g13kcal0.5g1.9g0.1g1.2g
Mustapippuri 8.9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Maustepippuri, annos 1g22g0.7kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17040g29621kcal1455.6g3599.4g1004.8g233.6g
Valittu annoskoko8520g14810kcal727.8g1799.7g502.4g116.8g
Annoskoko puolitettuna4260g7405kcal363.9g899.9g251.2g58.4g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420