Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 100g886kcal0g0g100.2g0g
Täysjyväriisi 1504g5035kcal91.1g1072.8g10.5g111.3g
Valkoviini kuiva 501g344kcal1.6g3g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 5012g465kcal14.5g20.5g36.1g2.5g
Katkarapu 752g514kcal108.6g0g8.3g0g
Herne 301g207kcal15.2g28.1g1.2g9.3g
Parmesaani raaste, Somerfield150g583kcal49.6g0.2g42.7g0.2g
Oivariini, 60 (100g)50g276kcal0.5g0.5g30.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17040g16701kcal566.2g2264.6g458.8g251.8g
Valittu annoskoko8520g8351kcal283.1g1132.3g229.4g125.9g
Annoskoko puolitettuna4260g4175kcal141.6g566.2g114.7g63g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354