Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g4793g1486kcal59.4g349.4g9.6g148.6g
Sipuli (kuorittu)1038g280kcal13.5g49.8g2.1g17.7g
Peruna, keskikokoinen 60g1198g719kcal18g155.8g1.2g10.8g
Oliiviöljy 216g1907kcal0g0g215.7g0g
Ruokakerma 5%, Valio1198g779kcal18g50.3g59.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Valkopippuri 4.8g14kcal0.5g2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17040g10469kcal226.4g1230.2g577.8g358.8g
Valittu annoskoko8520g5235kcal113.2g615.1g288.9g179.4g
Annoskoko puolitettuna4260g2617kcal56.6g307.6g144.5g89.7g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297