Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4800g1013kcal57.6g163.2g9.6g100.8g
Viinietikka 200g41kcal0g1g0g0g
Oliiviöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Sokeri240g974kcal0g239.8g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g1200g264kcal12g54g0g24g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 16g41kcal2.3g3.3g0.6g6.5g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17064g5702kcal145.6g928.8g133g266.8g
Valittu annoskoko8532g2851kcal72.8g464.4g66.5g133.4g
Annoskoko puolitettuna4266g1425kcal36.4g232.2g33.3g66.7g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649