Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 4810g1095kcal26.9g166g14.4g67.3g
Sipuli, paistettu 301g304kcal3.9g14.6g24.7g5.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g72g75kcal5.7g11.8g0.4g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 3006g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g271g208kcal15.4g29.5g0.8g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr60g168kcal4.8g5.7g14.4g1g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17064g3770kcal116g464.4g110.2g156.2g
Valittu annoskoko8532g1885kcal58g232.2g55.1g78.1g
Annoskoko puolitettuna4266g942kcal29g116.1g27.6g39.1g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=318272