Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g4800g1488kcal59.5g349.9g9.6g148.8g
Sipuli (kuorittu)1040g281kcal13.5g49.9g2.1g17.7g
Peruna, keskikokoinen 60g1200g720kcal18g156g1.2g10.8g
Oliiviöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Ruokakerma 5%, Valio1200g780kcal18g50.4g60g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Valkopippuri 4.8g14kcal0.5g2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17066g10485kcal226.6g1232g578.6g359.2g
Valittu annoskoko8533g5242kcal113.3g616g289.3g179.6g
Annoskoko puolitettuna4266g2621kcal56.7g308g144.7g89.8g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297