Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3194g1312kcal31.9g131g25.6g118.2g
Valkoviini kuiva 1996g1368kcal6.2g12g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl799g1006kcal0g159.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1198g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1198g4862kcal0g1196.6g0g0g
Liivate 160g557kcal136.8g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17088g18211kcal349.8g2998.6g51.6g236.4g
Valittu annoskoko8544g9106kcal174.9g1499.3g25.8g118.2g
Annoskoko puolitettuna4272g4553kcal87.5g749.7g12.9g59.1g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370