Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g84g87kcal6.6g13.7g0.5g1.7g
Basilika, tuore 120g33kcal3.7g1.3g1g1.9g
Parmesan formaggio da pasta399g1825kcal159.8g0g131.8g0g
Auringonkukansiemen 399g2372kcal91.9g50.3g197.7g24g
Oliiviöljy 719g6358kcal0g0g719g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty3595g5033kcal185.5g1005.1g24.4g122.2g
Broileri, rintafilee, nahaton 3196g3423kcal738.2g0g47.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17088g38307kcal2373.2g2147g2245.2g303.8g
Valittu annoskoko8544g19154kcal1186.6g1073.5g1122.6g151.9g
Annoskoko puolitettuna4272g9577kcal593.3g536.8g561.3g76g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217