PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 99g42kcal9.7g0.4g0.1g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g154g62kcal6.9g8.5g0.2g1.5g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g188g132kcal22.6g7.5g0.9g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g151g59kcal0.6g10.2g0.8g3.9g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss113g39kcal1.1g4.6g0.9g4.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen151g50kcal5g7.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1710g764kcal91.8g77.2g5.8g19.2g
Valittu annoskoko855g382kcal45.9g38.6g2.9g9.6g
Annoskoko puolitettuna428g191kcal23g19.3g1.5g4.8g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209