Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g84g87kcal6.6g13.7g0.5g1.7g
Basilika, tuore 120g33kcal3.7g1.3g1g1.9g
Parmesan formaggio da pasta400g1828kcal160g0g132g0g
Auringonkukansiemen 400g2375kcal92g50.4g198g24g
Oliiviöljy 720g6367kcal0g0g720g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty3600g5040kcal185.8g1006.6g24.5g122.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 3200g3428kcal739.2g0g48g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17112g38361kcal2376.4g2150.2g2248.6g304.2g
Valittu annoskoko8556g19181kcal1188.2g1075.1g1124.3g152.1g
Annoskoko puolitettuna4278g9590kcal594.1g537.6g562.2g76.1g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217