Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g80g120kcal14.4g0g7.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr8.8g25kcal0.7g0.8g2.1g0.1g
Parsakaali brokkoli 60g21kcal2.8g1.2g0.2g1.5g
Purjosipuli 24g5.5kcal0.4g0.6g0g0.5g
Juuriselleri 4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Palsternakka 20g13kcal0.1g2.4g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g260g73kcal1.6g15.5g0.5g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1712g515kcal40g41.4g20.2g19.2g
Valittu annoskoko856g258kcal20g20.7g10.1g9.6g
Annoskoko puolitettuna428g129kcal10g10.4g5.1g4.8g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551