Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 120g151kcal13.2g0.3g10.8g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 117g402kcal11.9g81.9g1.4g4.1g
Voi 40g290kcal0.5g0.2g32.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g60g28kcal1.9g2.9g0.9g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 80g106kcal2.1g2.6g9.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g80g46kcal7.2g4g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 180g64kcal0.3g12.8g0.2g3.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1712g3599kcal75g559.2g111.4g15.4g
Valittu annoskoko856g1800kcal37.5g279.6g55.7g7.7g
Annoskoko puolitettuna428g900kcal18.8g139.8g27.9g3.9g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748