Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3200g1315kcal32g131.2g25.6g118.4g
Valkoviini kuiva 2000g1371kcal6.2g12g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl800g1008kcal0g160g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1200g4871kcal0g1198.8g0g0g
Liivate 160g558kcal137g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17120g18245kcal350.4g3004g51.6g236.8g
Valittu annoskoko8560g9123kcal175.2g1502g25.8g118.4g
Annoskoko puolitettuna4280g4561kcal87.6g751g12.9g59.2g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370