Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 4510g1731kcal45.1g311.2g9g112.7g
Valkosipuli 126g137kcal10g20.6g0.8g2.7g
Sipuli 992g300kcal12.4g47.6g2g16.9g
Kasvisliemikuutio 1804g5495kcal171.4g243.5g423.9g28.9g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.5g0.3g2.4g
Basilika, tuore135g54kcal4.2g6.8g1.1g5.3g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g902g2273kcal144.3g14.4g180.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g310kcal9.2g63.1g1.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g20648kcal795.2g1421.4g1237.2g344.2g
Valittu annoskoko8568g10324kcal397.6g710.7g618.6g172.1g
Annoskoko puolitettuna4284g5162kcal198.8g355.4g309.3g86.1g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484