Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 574g1734kcal102.8g278.3g5.7g61.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g270g76kcal1.6g16.1g0.5g6.8g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1800g1080kcal27g234g1.8g16.2g
Vesi, vesijohtovesi 2700g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g1125g1688kcal11.3g67.5g146.3g7.9g
Oliiviöljy 450g3980kcal0g0g450g0g
Vehnäjauho puolikarkea 658g2259kcal67.1g460.9g7.9g23g
Ohrajauho 495g1621kcal40.8g318.8g9.9g37.6g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 270g721kcal22.9g125g11.4g10.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17136g26439kcal552.8g3022.8g1268g334g
Valittu annoskoko8568g13220kcal276.4g1511.4g634g167g
Annoskoko puolitettuna4284g6610kcal138.2g755.7g317g83.5g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694