Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g6006g6486kcal1171.1g0g204.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1602g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)440g119kcal5.7g21.1g0.9g7.5g
Voi, 1 tl, 5 g200g1461kcal2g2g160.1g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g280g981kcal30.8g1.4g89.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17152g18139kcal2421g55.2g910.4g19.2g
Valittu annoskoko8576g9070kcal1210.5g27.6g455.2g9.6g
Annoskoko puolitettuna4288g4535kcal605.3g13.8g227.6g4.8g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993