Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)360g602kcal50.4g4g46.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g280g168kcal4.2g36.4g0.3g2.5g
Kirsikkatomaatti, 50g167g33kcal1g6.3g0.5g0g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 27g53kcal0.4g0.5g5.3g1.2g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1716g2037kcal112.4g95.2g141.8g7.6g
Valittu annoskoko858g1018kcal56.2g47.6g70.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna429g509kcal28.1g23.8g35.5g1.9g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.5g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240