Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 401g97kcal7.3g8.8g1.2g9.2g
Kuohukerma,valio,2dl201g682kcal4g6g70.2g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 120g359kcal22.4g3g28.9g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]80g265kcal21.7g0g19.3g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1716g2835kcal112.2g40.8g239.4g20.2g
Valittu annoskoko858g1417kcal56.1g20.4g119.7g10.1g
Annoskoko puolitettuna429g709kcal28.1g10.2g59.9g5.1g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502