Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)3603g6017kcal504.4g39.6g468.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2802g1681kcal42g364.3g2.8g25.2g
Kirsikkatomaatti, 50g1668g334kcal10g63.4g5g0g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 267g529kcal3.7g4.8g53.4g11.7g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 180g1593kcal0g0g180.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17160g20365kcal1124.4g953g1419.8g75g
Valittu annoskoko8580g10182kcal562.2g476.5g709.9g37.5g
Annoskoko puolitettuna4290g5091kcal281.1g238.3g355g18.8g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240