Broileri-juustonaksugratiini

150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.

Kaada seos naksujen päälle.

Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.

Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.

Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juustonaksu 6.6g36kcal0.6g3.5g2.2g0.1g
Rypsiöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Broilerfilee viipaleet (Snellman), annos 10g22g18kcal3.5g0.4g0.2g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 15g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Sipuli 2.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen11g2.2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Voi 1.1g7.9kcal0g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.9kcal0.1g1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 22g10kcal0.7g1g0.3g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste Euroshopper4.4g13kcal1.1g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana173g195kcal12.4g13.6g9.6g1g
Valittu annoskoko86g97kcal6.2g6.8g4.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna43g49kcal3.1g3.4g2.4g0.3g
Arvot/100g100g113kcal7.2g7.9g5.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=295731