Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g53kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer12g61kcal0.5g6.6g3.5g0.6g
Voi 12g86kcal0.1g0g9.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 7.9g26kcal0.2g0.2g2.8g0g
Voi 60% rasvaa 1.6g8.6kcal0g0g1g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen7.9g14kcal0g3.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana173g669kcal8g75.4g36.8g2.6g
Valittu annoskoko86g334kcal4g37.7g18.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna43g167kcal2g18.9g9.2g0.7g
Arvot/100g100g387kcal4.6g43.6g21.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814