Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 3.1g17kcal0g0g1.9g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)16g5kcal0.5g0.7g0g0g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 31g11kcal0.1g2.2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana173g363kcal5.4g60.8g9.8g2.6g
Valittu annoskoko86g181kcal2.7g30.4g4.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna43g91kcal1.4g15.2g2.5g0.7g
Arvot/100g100g210kcal3.1g35.2g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247