Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 234g801kcal23.8g163.4g2.8g8.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 100g709kcal0.7g0.4g79.8g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Sokeri60g243kcal0g59.8g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 239g72kcal6.9g8.6g0.2g0g
Puolukka 100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Raparperi 80g27kcal0.6g4.4g0.1g1.1g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1720g3808kcal65.6g492.8g166.8g23.8g
Valittu annoskoko860g1904kcal32.8g246.4g83.4g11.9g
Annoskoko puolitettuna430g952kcal16.4g123.2g41.7g6g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.6g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068