Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 3003g542kcal16.8g75.1g12g21g
Purjosipuli 1001g229kcal18.1g24g2g21g
Voi 70g508kcal0.8g0.3g57g0g
Vesi4004g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13g33kcal1.3g1.3g2.5g0.2g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour250g751kcal8.5g10.8g75.1g2.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)250g400kcal6.8g6.8g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17200g4946kcal106.2g239.8g372.4g89.8g
Valittu annoskoko8600g2473kcal53.1g119.9g186.2g44.9g
Annoskoko puolitettuna4300g1237kcal26.6g60g93.1g22.5g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367485