Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa3000g510kcal12g75g18g21g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)2400g3984kcal456g0g240g0g
Ranskankerma Valio900g2520kcal22.5g31.5g252g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1350g274kcal8.1g51.3g4g18.9g
Lihaliemikuutio Maggi66g185kcal5.9g4.6g15.2g0.1g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)600g1620kcal180g0g102g0g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17232g18348kcal1376.8g353.6g1263.6g90.2g
Valittu annoskoko8616g9174kcal688.4g176.8g631.8g45.1g
Annoskoko puolitettuna4308g4587kcal344.2g88.4g315.9g22.6g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690