Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1405g5337kcal7g91.3g561.8g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1545g4697kcal135.2g855.9g29.4g214.8g
Leivinjauhe 70g123kcal3.7g26.5g0g0.4g
Hunaja 1124g3712kcal5.6g907.9g0g0g
Mustikka metsä- 4214g1855kcal21.1g269.7g25.3g139.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 267g894kcal0.2g217.8g0.1g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17248g33237kcal345.6g4738.2g1233.2g716g
Valittu annoskoko8624g16618kcal172.8g2369.1g616.6g358g
Annoskoko puolitettuna4312g8309kcal86.4g1184.6g308.3g179g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527