Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 135g57kcal13.2g0.5g0.1g0g
Sokeri 224g911kcal0g224.2g0g0g
Flora Vanilla 12%281g533kcal12.6g44.9g33.7g0g
Puolukka 224g87kcal1g15.3g1.1g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1728g3176kcal53.6g569.8g69.8g11.6g
Valittu annoskoko864g1588kcal26.8g284.9g34.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna432g794kcal13.4g142.5g17.5g2.9g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133