Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g113g532kcal7.1g76.9g21.5g2.5g
Voi 38g274kcal0.4g0.2g30.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl151g513kcal3g4.5g52.8g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g151g91kcal6g7.5g3.8g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g75g66kcal0.8g32.1g4.6g0g
Sokeri 94g383kcal0g94.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini15g53kcal12.9g0g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g76g66kcal0.8g32.4g4.6g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker64g250kcal0g62.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1728g4450kcal62g619.8g235.8g5g
Valittu annoskoko864g2225kcal31g309.9g117.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna432g1113kcal15.5g155g59g1.3g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734