Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 350g63kcal2g8.8g1.4g2.5g
Oliiviöljy 25g217kcal0g0g24.5g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Herne 175g121kcal8.9g16.4g0.7g5.4g
Ruokakerma Valio 5%175g105kcal2.1g4.9g8.7g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g131g131kcal23.6g0.3g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1729g1293kcal74g63.4g78.6g17.6g
Valittu annoskoko865g647kcal37g31.7g39.3g8.8g
Annoskoko puolitettuna432g323kcal18.5g15.9g19.7g4.4g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328