Baileys-juustokakku

POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1440 grammaa

Vipangel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g1080g5238kcal51.8g777.6g216g21.6g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)750g5400kcal0g0g600g0g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g1200g4080kcal24g36g420g0g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g900g3600kcal0g900g0g0g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g3000g13170kcal111g78g1380g0g
Liivatelehti, gelatiini480g1675kcal410.9g0g0.5g0g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g630g265kcal61.7g2.5g0.6g0g
Baileys, Irish Cream, Original600g2100kcal19.2g120g94.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g71056kcal1357.2g3828.2g5422.6g43.2g
Valittu annoskoko8640g35528kcal678.6g1914.1g2711.3g21.6g
Annoskoko puolitettuna4320g17764kcal339.3g957.1g1355.7g10.8g
Arvot/100g100g411kcal7.9g22.2g31.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=280063