Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g2389g1338kcal203.1g119.5g4.8g0g
Kananmuna kuoreton 526g750kcal65.7g1.6g53.9g0g
Sokeri 765g3104kcal0g763.8g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 478g1453kcal41.8g264.7g9.1g66.4g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)335g1238kcal46.8g184g26.8g36.8g
Leivinjauhe 38g67kcal2g14.5g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 860g2951kcal87.7g602.1g10.3g30.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl48g430kcal0g0g47.8g0g
Mustikka metsä- 2389g1052kcal11.9g152.9g14.3g78.8g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g669g248kcal60.2g0g0g0g
Sokeri 143g582kcal0g143.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g26424kcal1038.4g4492.6g334g424.6g
Valittu annoskoko8640g13212kcal519.2g2246.3g167g212.3g
Annoskoko puolitettuna4320g6606kcal259.6g1123.2g83.5g106.2g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518