Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2424g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 970g6782kcal6.3g0g764g0g
Mineraalisuola keskiarvo 16g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1576g5406kcal160.6g1102.9g18.9g55.1g
Kananmuna kuoreton 1600g2282kcal200g4.8g164g0g
Sokeri 776g3148kcal0g774.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g19g71kcal0.7g15.4g0.7g0g
Rypsiöljy 339g3001kcal0g0g339.4g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 921g8102kcal5.6g3.7g911.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g57585kcal746.4g3803.4g4397.8g110.2g
Valittu annoskoko8640g28793kcal373.2g1901.7g2198.9g55.1g
Annoskoko puolitettuna4320g14396kcal186.6g950.9g1099.5g27.6g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632