Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 2880g4087kcal505.2g0g230.1g0g
Paprika punainen 360g105kcal3.4g16.2g1.4g6.8g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g2400g8880kcal108g744g600g88.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1200g770kcal38.4g57.8g42g0.1g
Sipuli (kuorittu)900g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Kananmuna 50g(kpl)900g1134kcal99g2.7g81g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g30438kcal1531.4g1727.8g1912.6g222g
Valittu annoskoko8640g15219kcal765.7g863.9g956.3g111g
Annoskoko puolitettuna4320g7610kcal382.9g432g478.2g55.5g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609