Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200g1992kcal228g0g120g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2000g1523kcal37.6g310g4g20g
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Lanttu 200g58kcal2g9.2g0.6g3.6g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Vesi, vesijohtovesi 4800g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)44g123kcal4.1g7.9g8.4g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17312g7643kcal550.8g695.6g267.6g64.6g
Valittu annoskoko8656g3821kcal275.4g347.8g133.8g32.3g
Annoskoko puolitettuna4328g1911kcal137.7g173.9g66.9g16.2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462