Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 426g344kcal6.7g71.6g0.2g12.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)125g38kcal1.3g5g0.5g0.3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g63g75kcal2.1g2.3g6.3g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g50g13kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1732g940kcal21.4g162.6g14.2g28g
Valittu annoskoko866g470kcal10.7g81.3g7.1g14g
Annoskoko puolitettuna433g235kcal5.4g40.7g3.6g7g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600