Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 4255g3444kcal66.8g716.1g2.1g127.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)1251g375kcal12.5g50.1g5g2.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g626g751kcal21.3g22.5g62.6g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g501g130kcal6g24g1g8.5g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17320g9401kcal213.2g1625.4g141.4g277.2g
Valittu annoskoko8660g4700kcal106.6g812.7g70.7g138.6g
Annoskoko puolitettuna4330g2350kcal53.3g406.4g35.4g69.3g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600