Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 72g636kcal0g0g71.9g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 59g191kcal5.3g8.2g15.2g0.6g
Vesi5325g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g2396g8387kcal143.8g1893.1g24g71.9g
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Valkoviini kuiva 533g365kcal1.7g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17344g19345kcal312g3841.6g223.4g154.8g
Valittu annoskoko8672g9673kcal156g1920.8g111.7g77.4g
Annoskoko puolitettuna4336g4836kcal78g960.4g55.9g38.7g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180654