Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen351g116kcal11.6g17.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 64g92kcal8g0.2g6.6g0g
Sokeri 176g713kcal0g175.4g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g36kcal1.3g7g0.8g3.3g
Hiiva 29g22kcal3.8g0.3g0.1g2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 117g832kcal0.9g0.5g93.6g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g117g207kcal0.2g11.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1736g4035kcal51.6g424.2g202.6g10.6g
Valittu annoskoko868g2017kcal25.8g212.1g101.3g5.3g
Annoskoko puolitettuna434g1009kcal12.9g106.1g50.7g2.7g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854