Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1782g1069kcal26.7g231.7g1.8g16g
Bataatti, kuorittu 1282g1037kcal20.1g215.7g0.6g38.4g
Porkkanaraaste 200g2052g554kcal12.3g108.8g4.1g51.3g
Lanttu 1902g549kcal19g87.5g5.7g34.2g
Palsternakka 1662g1057kcal8.3g196.1g6.6g74.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17360g8533kcal172.8g1679.6g37.6g429.4g
Valittu annoskoko8680g4266kcal86.4g839.8g18.8g214.7g
Annoskoko puolitettuna4340g2133kcal43.2g419.9g9.4g107.4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513