Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Valkosipuli 38g42kcal3g6.3g0.2g0.8g
Purjosipuli 288g66kcal5.2g6.9g0.6g6g
Oliiviöljy 34g297kcal0g0g33.6g0g
Riisi tumma 614g2142kcal43g441.9g14.1g24.5g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 614g2223kcal49.9g484.8g3.4g10.4g
Vesi3356g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 53g161kcal5.3g17.9g7.4g0.6g
Paprika punainen 815g239kcal7.7g36.7g3.3g15.5g
Parsakaali brokkoli 959g336kcal44.3g18.7g2.9g24g
Katkarapu 1438g984kcal207.7g0g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17376g13236kcal744.6g2072.4g164.6g180g
Valittu annoskoko8688g6618kcal372.3g1036.2g82.3g90g
Annoskoko puolitettuna4344g3309kcal186.2g518.1g41.2g45g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791