Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 312g94kcal3.9g15g0.6g5.3g
Vesi, vesijohtovesi 4498g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 24g212kcal0g0g24g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Timjami 54g153kcal4.9g14.5g4g20g
Purjosipuli 465g106kcal8.4g11.2g0.9g9.8g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 270g58kcal0.8g4.3g0g0.3g
Juuriselleri 318g100kcal4g14.6g0.6g9.9g
Tomaattisose tomaattipyree 255g194kcal11.5g32.9g0.5g2.5g
Puna-ahven savustettu 1200g1350kcal201.7g0g60g0g
Katkarapu 705g482kcal101.8g0g7.8g0g
Sinisimpukka vedessä 540g480kcal84.4g10.3g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17376g6605kcal851g226.6g219.6g103.6g
Valittu annoskoko8688g3302kcal425.5g113.3g109.8g51.8g
Annoskoko puolitettuna4344g1651kcal212.8g56.7g54.9g25.9g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203