Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl7.7g10kcal1g0g0.6g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl14g56kcal0g14.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.14g48kcal1.8g9.3g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Voi ingman7g51kcal0g0g5.6g0g
Maito,rasvaton (valio)7g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Maito,rasvaton (valio)14g4.6kcal0.5g0.7g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl7g28kcal0g7g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g1.4g4.7kcal0g1.2g0g0g
Raparperi 14g4.7kcal0.1g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g424kcal7.2g68.2g13g1.4g
Valittu annoskoko87g212kcal3.6g34.1g6.5g0.7g
Annoskoko puolitettuna44g106kcal1.8g17.1g3.3g0.4g
Arvot/100g100g243kcal4.1g39.2g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034