Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 28g10kcal1.3g0.5g0.1g0.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 49g22kcal1.5g2.4g0.7g0g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.9g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 3.5g13kcal0.8g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g132kcal8.4g7.8g6.8g1.4g
Valittu annoskoko88g66kcal4.2g3.9g3.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna44g33kcal2.1g2g1.7g0.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g3.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632