Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 12g47kcal1.8g7.1g0.9g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 30g104kcal3.1g21.2g0.4g1.1g
Sokeri 0.9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 39g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)3.9g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g364kcal9.8g58.4g8.8g4.6g
Valittu annoskoko88g182kcal4.9g29.2g4.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna44g91kcal2.5g14.6g2.2g1.2g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623