Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)7.5g45kcal1.6g0.5g4.1g0.5g
Kookoshiutale 0.6g3.6kcal0g0g0.4g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Ruokosokeri9g38kcal0g9.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki6.3g3.6kcal0g0.9g0g0.1g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g13g32kcal0.7g0.4g3g0g
Tomusokeri 1dl=60g3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g478kcal8.6g46.4g28g3.4g
Valittu annoskoko88g239kcal4.3g23.2g14g1.7g
Annoskoko puolitettuna44g120kcal2.2g11.6g7g0.9g
Arvot/100g100g273kcal4.9g26.5g16g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137